23 augusti 2022
18:30

BK Forward

Referat: IFK Lindesberg - BK Forward

Forward lyckades efter en spännande straffläggning gå vidare i Distriktscupen mot Lindesberg, men verkligen med stor dramatik. Möter nu Yxhult i semin

Först satte Lindesberg sina tre bonusstraffar och leder alltså med 3 - 0 när matchen börjar. Forward har mycket boll och skapar också en handfull chanser, men Linde har en fantastisk målvakt som tar det mesta (Anton Norberg) och det dröjer ganska länge innan Bilal Fousseni kan nicka in Forwards första mål. Sedan kommer två straffar i tät följd, varav den första missas, och Bilal kan sätta den andra. Halvlek 3 - 2.

Med det spelövertag som Forward har och alla de chanser som skapas, så tror nog de flesta att målen också ska komma i andra halvlek, men vi får vänta till en minut kvar. innan Eliyo kan nicka in 3 - 3. Sedan har faktiskt Lindesberg ett friläge två mot noll, men på något underligt sätt lyckas man missa.

Straffarna börjar med övertag för Linde (en missad Forwardstraff), innan Albin Funck kan rädda och Linde sätta en högt över, och Bilal kan sätta Forwards sista och avgörande straff.

En stor eloge till Lindesberg, som kämpade tappert med både spel och kramper, och var så ytterst nära att vinna. Hoppas ni klarar kontraktet i femman, och vilken härlig anläggning ni här i Fritidsbyn.

Piteå i lördags, Lindesberg idag, och Gefle på lördag. Fotboll är fantastisk.